NENÄ

Oletko pannut merkille, että vanhat ihmiset, erityisesti naiset pyyhkäisevät tuon tuostakin nenäänsä?  Ilma ei kulje nenässä esteettä niin kuin ennen. Nenänpää tuntuu kostealta. Pyyhkäisen naisellisuuteni säilyttäen pistämättä sormeani sieraimeen vasemman käden keskisormella oikean nenänsieraimen yläpuolelta ylös. Tunnen, että nenässä on jotain ja se seuraa sormeani. Toistan edellisen. Toistan.

Kun sitten on keskityttävä johonkin muuhun kuin nenään ja sitten sen jälkeen satun katsomaan peiliin, näen oikean nenänsieraimen yläreunassa kuivan valkoisen karstan. Kuin kuivuneen suolajärven rantahietikon.

Nenäliinan on oltava koko ajan käsillä.

Nenässä kasvaa karvaa. Näin kerran marketin kassajonossa edelläni miehen, jonka sieraimissa tököttivät harmaat käsin kierretyt sikarit ja hänellä oli vaimo! Miltä tuntuisi suudella miestä.

 

SUU

Lääkäri sanoi neurologian poliklinikalla, että vasen suupieleni on hiukan alempana halvauksen seurauksena. Sanoin, ettei minulla ole ollut halvausta, muuta kuin 10 vuotta sitten kasvohermohalvaus korvaleikkauksen jälkeen - oikealla puolella.  Kerroin, että minulla on ollut lukuisia kertoja huuliherpes nimenomaan vasemmassa suupielessä ja juuri sen jälkeen on sylkeä valunut.  Hävettää. Luuleeko joku, että kuolaan?

Nenäliinan on oltava koko ajan käsillä.

Äidillä oli voimakkaat pystysuorat rypyt ylähuulen ympärillä. Nyt ne ovat minulla. Suuni näyttää samalta kuin sarjakuvan "Mummon" suu.http://mummo.sarjakuvablogit.com/ Kuin voimakas imu vetäisi suuta sisäänpäin. Huuleni olivat sentään täyteläiset luonnostaan ja amorinkaari voimakas ja sensuelli.

Nenäliinan on oltava koko ajan käsillä.

 

HAMPAAT

Oletko pannut merkille kuinka lehtisalaatin lehdet liimautuvat hampaisiisi ja kuinka hymyillessäsi vihreä hammas näyttää ammottavalta aukolta, kuin suustasi puuttuisi hampaita? Myöhemmin rusinat tekevät saman. Illalla hampaita pestessä löydät jäämiä päivän aikana syömistäsi aterioista.

Lautasliinan on oltava koko ajan käsillä.

JALAT

Miten en tiennyt nuorena, että jalkani olivat kauniit. Ei silloin ollut näitä kyhmyjä, pullistuneita luita ja niveliä, ei sierettynyttä ihoa. Jalkahiki ei koskaan haissut, ei kyllä myöhemminkään. Mies kertoi saunanlauteilla istuessa painajaisunestaan, kuinka hän oli katsonut naisen kauniita jalkoja ja sitten lähemmin tarkasteltuaan hoksannutkin ne kuvottavan rumiksi. Sentään tänään toukokuussa sitruunaperhonen istahti ensin kengänkärjelle ja sitten olkapäälleni.

 

RINNAT

Oletko pannut merkille, että rintojen omatoiminen tarkkailu käy vuosi vuodelta vaikeammaksi. Kun palkkapäivän tarkkailu on vaihtunut joka kuukauden kolmanteen päivään tai sen sattuessa lauantaiksi tai sunnuntaiksi, seuraavaan maanantaihin.

Lähestyn hiipien ja sitten huitaisen kuin kärpäsen voipullan päältä. En halua löytää!

 

KORVAT

Oletko pannut merkille lisääntyvän korvien kutinan? Herään öisin kaivelemaan korviani. Lääkäri kysyi olenko käyttänyt pumpulitikkuja. Kun myönsin näin tehneeni, hän näytti tyytyväiseltä ja käski lopettaa. Kun korviani oli kutittanut puoli vuotta, toinen lääkäri antoi vahvat voiteet. Jos joskus vaiva yllättää osaan heti kietaista voidetta pumpulipuikon päähän ja kieräyttää ne korvissani.